Preventie

Het is mogelijk dat uw zorgverzekeraar een afspraak op één en dezelfde dag bij een tandarts en een mondhygiëniste niet vergoedt.

Mocht u een combinatie-afspraak hebben bij een tandarts en een mondhygiëniste, dan adviseren wij u voorafgaand aan de afspraak bij uw zorgverzekeraar te informeren of dit ook wordt vergoed. Anders komen de kosten van één van beide afspraken voor uw eigen rekening. Een combinatie-afspraak met een tandarts en een preventie-assistente blijft wél mogelijk.

Wij betreuren dit besluit van de zorgverzekeraars, aangezien Tandartsenpraktijk Hoge Hond klantvriendelijkheid en efficiëntie erg belangrijk vinden.

Team Tandartsenpraktijk Hoge Hond

Preventie

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden.Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.